Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ


Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ
στα σχέδια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Ο λαός μας βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της αγωνιστικής του διαδρομής. Το δημοψήφισμα αυτό μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αγωνιστικό σταθμό στη ιστορία του τόπου μας, πρέπει να γίνει κόμβος πολιτικών εξελίξεων για το μέλλον της σκληρά δοκιμαζόμενης πατρίδας.
Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και σκληρής λιτότητας, πέντε χρόνια ραγιάδικης υποτέλειας και συνειδητής προδοτικής εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας από το συρφετό των σύγχρονων δωσίλογων κοτζαμπάσηδων, δίνεται η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να χαράξει το δικό του στίγμα στο μέλλον αυτού του τόπου. Να βάλει την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις.
Αυτή την Κυριακή δεν λέμε μόνον ΟΧΙ στην απάνθρωπη θέση των τοκογλύφων δανειστών. Υποσχόμαστε παλλαϊκούς αγώνες. Ψηφίζουμε αλλαγή σελίδας στη χώρα μας. Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την περηφάνια του λαού μας. Ψηφίζοντας ΟΧΙ τιμάμε την ιστορία του αιματοβαμμένου αυτού τόπου και τον ανυπότακτο λαού της που τόσες μάχες έχει δώσει ενάντια στην υποδούλωσή του.
Αυτό που σήμερα ξετσίπωτα προτείνεται ως βοήθεια στον ελληνικό λαό από τους αδίσταχτους μαύρους εκπροσώπους της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατικής αντίδρασης δεν είναι άλλο παρά το βάθεμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για μια ζωή με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δουλειά για τους περισσότερους, χωρίς περίθαλψη. Νέες απολύσεις, αύξηση της φορολογίας, μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Το δημοψήφισμα αυτό όμως δεν αποτελεί απλώς ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης, έρχεται να εκφράσει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τη βούληση του ελληνικού λαού για οριστική ρήξη με όλο αυτό το σάπιο κατεστημένο της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας που εκφράζει η ΕΕ και οι θεσμοί της. Η μόνη και κρυστάλλινη απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Χωρίς μνημόνια και δανειστές, χωρίς χρέος και ΕΕ. Αυτός είναι ο άλλος και μοναδικός απελευθερωτικός δρόμος ο δρόμος του αγώνα, της ρήξης, της αξιοπρέπειας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.