Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07-10-2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07-10-2015


Η ΔΡΑΣΥ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο απαίτησε να δοθούν λύσεις σε κρίσιμης σημασίας για τα λαϊκά συμφέροντα  προβλήματα του δήμου μας.
 
  • Καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση για μείωση της αποζημίωσης των καθαριστριών στα σχολεία. Κατέδειξε ως υπεύθυνη την πολιτική του κεφαλαίου που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και εξειδικεύουν πειθήνια οι τοπικές διοικήσεις  ενώ αποκάλυψε το υποκριτικό “ενδιαφέρον” της δημοτικής αρχής για το ζήτημα. Στηλίτευσε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ως βασικό υπεύθυνο για τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, ανέδειξε την αναγκαιότητα της οικοδόμησης πλατιού λαϊκού μετώπου για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

  • Συντάχτηκε με το αίτημα των εργατικών σωματείων της περιοχής να τους παραχωρηθούν αίθουσες διδασκαλίας για την πραγματοποίηση μαθημάτων αλληλεγγύης στα παιδιά  της λαϊκής οικογένειας, ενώ καταδίκασε την προσχηματική στάση της δημοτικής αρχής που απέτρεψε τελικά το ΔΣ να λάβει σχετική απόφαση.

  • Ζήτησε να συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει και να προβεί στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας.

  • Η ΔΡΑΣΥ κατήγγειλε την κρατική απουσία από τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γηροκομείο της πόλης μας. Διακήρυξε ότι η κοινωνική πρόνοια είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους, και όχι υπόθεση των λεγόμενων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Κατέστησε συνυπεύθυνη τη δημοτική αρχή που συμμετέχει μέσω των αγαθοεργών στη διαχείριση του γηροκομείου και του Ζωγράφειου ιδρύματος. Απαίτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας από τη διοίκηση σε βάρος των εργαζομένων, να πληρώνονται στην ώρα τους,  να ανακληθούν οι απολύσεις, να αποζημιωθούν οι υπερωρίες τους και να τους δοθούν τα ρεπό, να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους τρόφιμους των ιδρυμάτων.

  • Για μια  ακόμη φορά η ΔΡΑΣΥ καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην πρώην και νυν δημοτική αρχή για την ανοχή που επέδειξαν απέναντι στην ασυδοσία των εργολάβων της οδού Ασημακοπούλου στα σεισμόπληκτα, όπου οι κακοτεχνίες τους στο οδόστρωμα το αποχετευτικό σύστημα και τον κόμβο, αποτελούν έναν διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια οδική ασφάλεια.
Απαίτησε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για τις αναγκαίες διορθωτικές τεχνικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν κατά το δυνατό την ασφαλή μετακίνησή τους.
Ταυτόχρονα εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για την αθέτησή της δημόσιας δέσμευσής της απέναντι στους περίοικους της Κενάν Μεσαρέ, για λήψη μέτρων άμβλυνσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία της.

  • Τέλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού της Πεδινής, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία που κινδυνεύει από τις παράνομες συνδέσεις των οικιακών λυμάτων με το αποχετευτικό των ομβρίων.

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.            ΔΡΑΣΥ.        8-10-2015