Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Καρδαμίτσια: Ο πολιτισμός της δημοτικής αρχής σταματά εκεί που αρχίζουν τα λαϊκά προβλήματα!





Καρδαμίτσια: Ο πολιτισμός της δημοτικής αρχής σταματά εκεί που αρχίζουν τα λαϊκά προβλήματα!

Αρνητικά απάντησε ο κ. Δήμαρχος στην πρόταση της παράταξής μας για σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα διαρκώς ογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των  Καρδαμιτσίων και Άμμου, όπως αυτά αναδείχτηκαν σε ανοιχτή τους συγκέντρωση που οργάνωσε ο ομώνυμος πολιτιστικός σύλλογος.
Επικαλούμενος έλλειψη χρόνου αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις για αντιμετώπισή τους στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της δημοτικής αρχής. Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται επί τόπου οι συνεδριάσεις του ΔΣ όπως προτείναμε, για την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής των κατοίκων στις υποθέσεις που άμεσα τους αφορούν. 
Καθόλου όμως η δημοτική αρχή δεν τσιγκουνεύεται του χρόνου της, αλλά και τα χρήματα του Γιαννιώτικου λαού για την συμμετοχή της στη φιέστα τους που πυρετωδώς ετοιμάζουν για να μας ...εκπολιτίσουν!
Και τούτο βέβαια γιατί κατά την αντίληψή της μπορεί να συνυπάρξουν πολιτισμός και λαϊκή εξαθλίωση που προκαλεί η πολιτική του κεφαλαίου που η ίδια εξειδικεύει στο δήμο μας!
Τι και αν στα Καρδαμίτσια εκκρεμεί εδώ και 26 χρόνια η εφαρμογή του σχεδίου τους!
Τι και αν μια περιοχή με τόσο δυναμική ανάπτυξη στερείται στοιχειωδών υποδομών, όπως δικτύου ακάθαρτων και όμβριων λυμάτων,  δημόσιων χώρων για την συνάθροιση ψυχαγωγία  και άθληση της νεολαίας και των κατοίκων, λαϊκής αγοράς, επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, ασφαλούς οδικού δικτύου και άλλων.
Τι και αν ο δήμος μας γενικότερα αντιμετωπίζει την ίδια αυτή  τραγική κατάσταση;
Οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρόντων παρατάξεων της αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, με την τιμητική εξαίρεση του κ. Τσόλη, εστιάστηκαν στο κατά πόσο θα ανταποκριθούν στο θλιβερό τους ρόλο, ως αχθοφόρων του επαχθούς για το λαό, και βαριά στραπατσαρισμένου στη συνείδησή του, λεγόμενου Ευρωπαϊκού οράματος, της ευρωμονοπωλιακής ληστοσυμμορίας.

Ο καθείς λοιπόν εφ’ ω ετάχθη, και ο λαός με τα δικά του πολιτικά συμπεράσματα!

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.
                                                                              Ιούνης 2015