Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Για τους εργαζόμενους στα GOODY'S και SPIDER


Για μια ακόμη φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/2, αποκαλύφθηκε πως η πλειοψηφία του είναι μακριά απο τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού αυτής της πόλης, που βρίσκεται σε καθεστώς πείνας και εξαθλίωσης. Η πλειοψηφία του ΔΣ, που λειτουργουν σαν υπάλληλοι που διαχειρίζονται, τις μνημονιακές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ, και του ΔΝΤ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του τοπικού κεφαλαίου, τουριστικού και μή, ενδιαφέρονται για φιέστες 'πολιτιστικής πρωτεύουσας', την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι, απλήρωτοι, με κακές συγκοινωνίες και αποκομμένοι απο τον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Στο ΔΣ έκαναν παρέμβαση οι εργαζόμενοι της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER (Πέτσιος) και οι απ-λήρωτοι και απολυμένοι εργαζόμενοι στα GOODY'S, για να ζητήσουν την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις, στην μάχη για να ξαναβρούν δουλειά. Ταυτόχρονα απαίτησαν να σταματήσουν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και ρεύμα, λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που βιώνουν, ενίσχυση του ενοικίου τους απο τον Δήμο, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, δωρεάν μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες.
Πέρα απο γενικόλογες υποσχέσεις, ήρθαν αντιμέτωποι με επιθέσεις περί λαϊκισμού, πάνω στα υπαρκτά τους προβλήματα.
Το συγκεκριμένο γεγονός αναδεικνύει, οτι όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της πόλης βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση κ απέναντί τους έχουν την τοπική διοίκηση. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να σημειώσουμε, πως η ιστορία της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER της οικογένειας Πέτσιου, έχει ξανασυζητηθεί στο ΔΣ χωρίς να έχουν παρθεί συγκεκριμένα μέτρα. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι η μεταλλοβιομηχανία SPIDER  (Πέτσιος), χρηματοδοτούνταν για χρόνια με κρατικό χρήμα απο το κράτος και τους δήμους, απομυζώντας τους εργαζόμενους. Σήμερα τους έχει για πάνω απο 2 χρόνια απλήρωτους, ομήρους, κάνοντας οι εργαζόμενοι επίσχεση εργασίας, σε μια επιχείρηση που προσπαθεί να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Γεγονός αποτελεί ότι έσπασε την μητρική σε θυγατρικές, μια από αυτές βρίσκεται στην Σερβία, οι άλλες κάνουν χρυσές δουλειές με τα σκουπίδια, ακόμα και με τον Δήμο μας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη περίοδο καλυπτόταν πίσω από τά έδρανα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη, κάνοντας ολοφάνερο, τον εναγκαλισμό των τοπικών διοικήσεων με το ντόπιο κεφάλαιο.
Αυτή η πολιτική και το όραμά τους, αποτελούν την μονη πολιτική τους , αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στα GOODY'S,στην SPIDER, το σύνολο του εργαζομενου λαου , επιβάλλεται να παλέψουν, για να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες και οι υπηρέτες τους. Μ αυτούς πρέπει να συγκρουστούμε, γιατί ο άλλος δρόμος είναι η συνεχιζόμενη μνημονιακή κόλαση.
Άμεσα για τους εργαζόμενους στην SPIDER και στα GOODY'S, να γίνει δήμευση της προσωπικής περιουσίας των μετόχων, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις. Να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση SPIDER με ευθύνη του κράτους και τον έλεγχο των εργαζομένων, ταμείο ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία, ίση με τον κατώτερο μισθό, χωρίς κενό ασφαλιστικό χρόνο.
Η μνημονιακή πολιτική πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί, μέσα απο τον δρόμο του αγώνα, μέσα απο τον δρόμο της ενότητας των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, στη βαση ενός προγράμματος, που προμετωπίδα του θα έχει , ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι καπιταλιστές. Μέσα απο την καθημερινή πάλη, με τα προβλήματα των εργαζόμενων, θα σφυρηλατήσουμε τις αναγκαίες δυνάμεις της ρήξης, για μια κυβερνηση του εργαζομενου λαου

                ΔΡΑΣΥ 21/2/2016