Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στον σύντροφο, τον άνθρωπο, το γιατρό....




    Η απώλεια του συντρόφου μας και δημοτικού συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη δεν αποτελεί μόνο απώλεια για την παράταξη αλλά και για ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων και τη χώρα. 
    
    Ένας άνθρωπος που η παρουσία του στα πολιτικά πεπραγμένα και στην αριστερά αυτής της πόλης ήταν πάντα καθοριστική. Η για πάνω από δυο δεκαετίες τώρα συμμετοχή του στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι ένα μόνο ελάχιστο δείγμα της προσφοράς του.

    Στρατεύτηκε από νωρίς στην υπόθεση του κομουνιστικού κινήματος και όλη η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Ωρίμασε μέσα από τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα από την Ιταλία όπου βρισκόταν και με την επιστροφή του στην Ελλάδα έδινε καθημερινά την ψυχή του για να υπηρετήσει αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.

    Και τις υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ήταν μόνο η αυταπάρνηση, και το προσωπικό του παράδειγμα. Ήταν το ήθος του και η ανιδιοτελής προσφορά του στους ανθρώπους αυτής της πόλης, είτε σα γιατρός, είτε σαν άνθρωπος, είτε σαν πολιτικό πρόσωπο, που τον έκαναν αγαπητό στον κόσμο αυτής της πόλης. Ήταν η καθημερινή του στάση, και προσήλωση στον αγώνα. Ήταν η πίστη του ότι ένας κομουνιστής πρέπει καθημερινά να δίνει το παράδειγμα. Αυτό το παράδειγμα εκείνος έδινε και ήταν αυτό που έκανε ακόμα και τους πολιτικούς του αντιπάλους να τον σέβονται και να τον εκτιμούν.

    Το μεγαλύτερο πάθος της ζωής του, ήταν η αγάπη του για το βουνό και την ορειβασία. Ήταν τελικά εκεί που άφησε και την τελευταία του πνοή. Ήταν αυτό που στέρησε από όλους μας της συνεισφορά του σε αυτή την πόλη.

    Το κενό για την παράταξή μας είναι αναμφισβήτητα δυσαναπλήρωτο. Η προσωπικότητα, το ήθος, και οι αξίες του, σε κάθε περίπτωση θα μας καθοδηγούν στις περαιτέρω πορεία μας. Η προσπάθειά μας στην παράταξη θα είναι να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου και της παρακαταθήκης του.


Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση