Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ΔΡΑΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.



Η ΔΡΑΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Στην εποχή μας αποκτά ιδιαίτερα σημαντική σημασία και καθίσταται επιβεβλημένη η ανάπτυξη και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών του πλανήτη μας.
Πράγματι διανύουμε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού για την κατάκτηση νέων αγορών, την αρπαγή και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, την αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Τα όσα δραματικά βιώνουμε το τελευταίο διάστημα  με τις εκατόμβες των νεκρών μεταναστών που απεγνωσμένα αναζητούν έξοδο διαφυγής από τον κλοιό του θανάτου που δημιούργησε στις χώρες τους ο διεθνής ιμπεριαλισμός και τα τζιχαντικά τους κατασκευάσματα, κάνουν περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ αναγκαία την έννοια της εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης.
Στηρίζουμε και επιδοκιμάζουμε  κάθε προσπάθεια που ενισχύει τους λαϊκούς δεσμούς στη βάση της υπεράσπισης των ιδανικών της ειρήνης, των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της καλλιέργειας της φιλίας μεταξύ των λαών, της καταδίκης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, της προστασίας του περιβάλλοντος ,της ανάπτυξης πολύπλευρων πολιτιστικών σχέσεων.
Στο υπό συζήτηση μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου μας και εκείνου της Θεσσαλονίκης δυστυχώς απουσιάζει μια παρόμοια ευρύτερη προβληματική  ενώ διακατέχεται από μια σχεδόν μονομερή αγχώδη επικέντρωση στην ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με το απαραίτητο βέβαια πολιτιστικό επικάλυμμα.!
Έτσι και από αυτήν την δημοτική πρωτοβουλία εκείνοι που θα ωφεληθούν θα είναι τα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα οι εθελοντικές  λεγόμενες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, με το λαό για μια ακόμη φορά στη γωνία!

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.     22-04-2015