Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ΔΡΑΣΥ για το ατύχημα στον παιδότοπο Κουραμπά.



Η ΔΡΑΣΥ για το ατύχημα στον παιδότοπο Κουραμπά.

Είναι μεγάλος ο θυμός και δίκαιη η αγανάκτηση που διακατέχει τους συμπολίτες μας απο τον τραυματισμό του παιδιού στην ακριβοπληρωμένη και νεοκατασκευασμένη παιδική χαρά του Κουραμπά.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αγανάκτηση εξαιτίας  της ανευθυνότητας που επιδεικνύεται από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα!
 Ιδιαίτερα αλγεινή είναι η εντύπωση που προκαλεί η στάση της δημοτικής αρχής, η οποία επιχειρώντας να αποσείσει τις ευθύνες της, αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πως επέτρεψε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση τη λειτουργία της παιδικής χαράς, και γιατί εάν όντως έτσι συμβαίνει, συνέβαλλε στην παραπλάνηση των γονιών μέσω της ανάρτησης στο χώρο πλαστής; πινακίδας πιστοποίησης απο το αρμόδιο υπουργείο.
Ως παράταξη είχαμε εκφράσει με ανακοίνωσή μας στις 6 του Νοέμβρη την άποψή μας σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνονταν στους παιδότοπους. Είχαμε διερωτηθεί τότε για το τεράστιο κόστος της κατασκευής της παιδικής χαράς στον Κουραμπά, (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ) που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται απο το τελικό αποτέλεσμα.
Είχαμε καταγγείλει την υποκριτική μετάθεση απο την κυβέρνηση και το δήμο των ευθυνών στους γονείς για τη χρήση των παιδικών χαρών, μέσω πινακίδων που επιβάρυναν οικονομικά το δήμο περί τις 6000 ευρώ .
Ακόμη επισημάναμε ότι η κρατική ανεπάρκεια σε αυτόν τον κρίσιμο για την σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού τομέα, διευκολύνει τη διείσδυση του επιχειρηματικού κεφαλαίου που κερδοσκοπεί σε βάρος της λαϊκής οικογένειας που αδυνατεί πλέον και για τα πιο στοιχειώδη.
Εκείνο που ξεκάθαρα συνάγεται είναι ότι το αυτονόητο δικαίωμα των γονιών και των παιδιών τους για εύκολη ασφαλή και δωρεάν πρόσβαση στις παιδικές χαρές, θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργολάβων των  προμηθευτών οργάνων και των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Ακόμη εύλογη είναι η δυσπιστία που εκφράζεται απο το σύνολο της κοινωνίας μας για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα του διαπιστευμένου για τη διενέργεια ελέγχων αρμόδιου φορέα.
l Επειδή το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης και ουσιαστικά του αποκλεισμού των παιδιών απο τους ελάχιστους δημόσιους παιδότοπους έχει προσλάβει οξύτατες διαστάσεις,  η δε λεγόμενη πιστοποίηση παραπέμπεται στις καλένδες, καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα με ευθύνη της να λειτουργήσει και τους 104 παιδότοπους!
l Να απομακρύνει κάθε όργανο αλλά και κάθε άλλο υλικό που εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών!
l Να φροντίσει  να περιφράξει, να καθαρίσει, ευπρεπίσει και  εποπτεύσει τους χώρους δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν και να λειτουργήσουν στα πλαίσια μιας ασφαλούς καθαρής και σύγχρονης αλάνας.
l Στον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό της να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών του παιδιού.
Τα παιδιά που διψάνε για παιχνίδι κίνηση και ζωή απαιτούν εδώ και τώρα το ζωτικό τους χώρο! Επιβάλλεται με τον κοινό αγώνα  γονιών  κηδεμόνων και εκπαιδευτικών να κρατήσουμε μακριά απο τον ευαίσθητο χώρο  τα πολιτικάντικα και κερδοσκοπικά παιχνίδια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
ΥΓ. Το σήμα της πιστοποίησης από το υπουργείο εσωτερικών ήταν αναρτημένο στην παιδική χαρά στις 21-04-2015 και ώρα 9πμ(μετά από επιτόπια επίσκεψη). Η δημοτική αρχή δήλωσε πλήρη άγνοια για την ύπαρξή του.

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.
                                                                                      22- 4-2015