Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 13-03-2014
Η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις, η υπερφορολόγηση, τα κρύα σπίτια, οι κατασχέσεις, το ρήμαγμα της κτηνοτροφίας και της υπαίθρου, το λουκέτο των μαγαζιών, η έλλειψη υγείας και περίθαλψης, οι άθλιες συγκοινωνίες, είναι η καθημερινότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης μας.
Απέναντι στην κυβέρνηση και το αστικό μπλοκ εξουσίας  είναι ανάγκη να εκφραστεί η οργή μας. Σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται να ξεπεράσουν το φόβο και την ηττοπάθεια, διαμορφώνοντας τους όρους ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου στην βάση των προβλημάτων τους, ικανού να ανατρέψει την γκρίζα πραγματικότητα και να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση. Αυτή την ώρα κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σπίτι, κάθε μαντρί, κάθε γραφείο, κάθε πλατεία, απαιτείται να γίνει μετερίζι ενιαίου αγώνα για την ανατροπή της ιεράς συμμαχίας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ  και των εκφραστών της στην πόλη μας.
Η ΔΡΑΣΥ, πιστή  στις διακηρυκτικές της αρχές, απευθύνθηκε σε όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς στην πόλη για τη δημιουργία ενός ενωτικού αγωνιστικού μετώπου ικανού να διεκδικήσει την απόσπαση του Δήμου από το μαύρο μέτωπο των αστικών δυνάμεων, για να ανατραπεί η επίθεση στο επίπεδο του τοπικού κράτους και να βγούν μπροστά τα κινήματα και ο λαός με καλύτερους όρους. Δυστυχώς για μια άλλη φορά αντί της μετωπικής λογικής επικράτησε ο αντιενωτικός παραλογισμός…
Η ΔΡΑΣΥ χωρίς να υποστείλει ούτε μια στιγμή την σημαία της αγωνιστικής ριζοσπαστικής μετωπικής ενότητας, θα βαδίσει με σιγουριά στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατή και καθαρή η φωνή τους.
Σύνεντευξη Τύπου της ΔΡΑΣΥ
Την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί, στα γραφεία της ΔΡΑΣΥ (Πυρσινέλα 6, 3ος  Όροφος) ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Σκοπούλης και μέλη της Γραμματείας, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου για την ενωτική πρόταση που απηύθυνε η ΔΡΑΣΥ στις άλλες δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς και την κοινωνία της πόλης, καθώς και για τις επερχόμενες πρωτοβουλίες του σχήματος.
Συνέλευση της ΔΡΑΣΥ
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 18:30 το απόγευμα, στο «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ» (Σικελιανού 3, Γιάννενα) τα μέλη και οι φίλοι της ΔΡΑΣΥ θα συζητήσουν και θα οργανώσουν την παρέμβαση του σχήματος. Στη συνέλευση θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της ΔΡΑΣΥ.
Πρόγραμμα περιοδειών της ΔΡΑΣΥ
Τις ερχόμενες μέρες κλιμάκια της ΔΡΑΣΥ θα επισκεφτούν και θα συνομιλήσουν με κατοίκους στις εξής περιοχές:
Πέμπτη, 13 Μαρτίου και ώρα 20:00 το απόγευμα, στην Καλούτσιανη
Παρασκευή, 14 Μαρτίου και ώρα 20:00 το απόγευμα, στα Σεισμόπληκτα
Σάββατο, 15 Μαρτίου και ώρα 20:00 το απόγευμα, στους Μουζακαίους
Κυριακή, 16 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί, στα Μάρμαρα