Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 18-03-2014
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Συνέλευση της ΔΡΑΣΥ στο «Πολυθέαμα» με τη μαζική παρουσία των μελών και των φίλων της παράταξης. Η συζήτηση, ζωντανή και πλούσια, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ενότητας των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κατεύθυνση της ανατροπής της αστικής διοίκησης του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν σύντροφοι από την «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».
Η Γενική Συνέλευση της ΔΡΑΣΥ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Γραμματείας της παράταξης καθώς και τη Διακήρυξη που αποτυπώνει την πολιτική πρόταση του σχήματος προς το λαό της πόλης. Επίσης ομόφωνα εξέλεξε το Στέφανο Σκοπούλη ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο και επέλεξε τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΥ.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικές αρχές των Ν. Γκόντα και Φ. Φίλιου εξυπηρέτησαν συγκεκριμένα συμφέροντα και οδήγησαν το Δήμο σε οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, αφήνοντας τους κατοίκους της πόλης να πληρώσουν τα σπασμένα. Σήμερα ο εργαζόμενος λαός μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση των μνημονιακών πολιτικών. Αποτελεί συνεπώς άμεση ανάγκη η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την ανατροπή της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των εκφραστών της πολιτικής τους στο Δήμο, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται αυτοί.
Η ΔΡΑΣΥ εκτιμά ότι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς μπορούν και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα. Απευθύνει την ενωτική της πρόταση σε όλες τις αριστερές συλλογικότητες της πόλης, για να μπορέσει η Αριστερά να διεκδικήσει το Δήμο κόντρα στα μεγαλοαστικά συμφέροντα, με ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στις λαϊκές ανάγκες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό και τις συλλογικές του διαδικασίες.