Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 26-03-2014
Δύναμη κοινωνικό-πολιτικής ανατροπής η ενότητα της επαναστατικής αριστεράς!
Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, οι εκλογές για την τοπική διοίκηση είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που αφορά άμεσα τη ζωή όλων μας! Από τη δική μας επιλογή θα εξαρτηθεί εάν το νέο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσει την πολιτική της υποταγής στις κυβερνητικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις ή θα μετατραπεί σε αγωνιστικό μετερίζι διεκδίκησης λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Φίλιου-Μπέγκα υπηρέτησε με συνέπεια τον αντιδραστικό κυβερνητικό Καλλικράτη, επέβαλλε δυσβάσταχτη τοπική φορολογία, διαχειρίστηκε με τρόπο ανεύθυνο την περιουσία του Γιαννιώτικου λαού. Η παράταξη Ν. Γκόντα που στηρίζεται από τη ΝΔ, εκτός του ότι ευθυγραμμίστηκε με τον πυρήνα της αντιδραστικής κεντρικής πολιτικής, βαρύνεται για την παράδοση της δημοτικής περιουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, την καταστροφή και απώλεια πολύτιμων χώρων ζωτικής σημασίας για την πόλη και τα λαϊκά συμφέροντα, όπως της κεντρικής πλατείας, του  Ξενία, της Όασης, του Ορφέας και άλλων.
Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση νέες πολιτικές παρατάξεις υπό τον μανδύα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου αποζητούν την ψήφο σας. Τα αντιλαϊκά πολιτικά τους όμως προτάγματα δεν διαφοροποιούνται ούτε στο ελάχιστο εκείνων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, μιας και οι πρωτεργάτες τους αποτελούν επίλεκτα στελέχη των κομμάτων που ευθύνονται για την τραγωδία του Ελληνικού λαού!
Πριν κάνετε την επιλογή σας στις εκλογές για την τοπική διοίκηση σκεφτείτε τι και ποιός ευθύνεται για την ανεργία, για την απλήρωτη εργασία, τα απανωτά χαράτσια, τη φτώχεια, την ερήμωση της υπαίθρου και την παραγωγική υποβάθμιση της χώρας, την αφαίρεση των εργατικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας-παιδείας-πρόνοιας, την τρομοκρατία, την υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η ΔΡΑΣΥ κατέδειξε και κατήγγειλε ως υπεύθυνη την καταστροφική για το λαό πολιτική του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκφραστές που με συνέπεια την υπηρετούν για δεκάδες χρόνια τώρα. Αποκάλυψε επίσης πως η δημοτική αρχή του δήμου μας βρέθηκε απέναντι στο λαό, εξειδικεύοντας σε τοπικό επίπεδο όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, ενισχύοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα και φορτώνοντας τον ίδιο με νέα δυσβάσταχτα βάρη και βάσανα.
Για τη ΔΡΑΣΥ απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου και πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, είναι ανάγκη ο λαός να χτίσει το δικό του αρραγές μέτωπο που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την προοπτική μπορεί και πρέπει να παίξει η αριστερά των αγώνων των θυσιών και της ελπίδας για τα λαϊκά συμφέροντα.

Στην κατεύθυνση αυτή και αναλαμβάνοντας το μέγεθος των ευθυνών που της αναλογούν, η ΔΡΑΣΥ εξάντλησε κάθε δυνατότητα προκειμένου οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς να συμφωνήσουν σε ένα αγωνιστικό ενωτικό ανατρεπτικό εκλογικό πρόγραμμα, που θα καθιστούσε το νέο δημοτικό συμβούλιο κάστρο της λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου. Παρότι η ενωτική μας πρωτοβουλία δεν έτυχε της άμεσης πολιτικής αποδοχής από τις ηγεσίες των αριστερών παρατάξεων, ωστόσο το ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα έφτασε δυναμικά στις βάσεις των αριστερών πολιτικών σχηματισμών  και την ευρύτερη κοινωνία της αριστεράς.
Δ.Ρ.Α.ΣΥ.
Η διαρκώς εντεινόμενη λαϊκή απαίτηση για ενότητα των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στις μέρες μας, αποκτά μια ιδιαίτερη δυναμική που ασκεί καταλυτική επίδραση σε κάθε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο, γεγονός που νομοτελειακά οδηγεί στην συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου που στην αγωνιστική του ορμή θα σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης από τους κεφαλαιοκρατικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ και θα ανοίξει τον δρόμο για μια κοινωνία πανανθρώπινης  ισότητας, ελευθερίας και λαϊκής δημιουργίας.