Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 26-03-2014
Οι «υπεύθυνοι» της Περιφέρειας και η αστυνομία έδιωξαν τους νεολαίους που παραστεκόταν στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!
Λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής παρέλασης η αστυνομία, καθ’ υπόδειξιν της υπευθύνου της διοργανώτριας των εκδηλώσεων Περιφέρειας Ηπείρου, έδιωξε τους νεολαίους που μετά από πρόσκληση του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Ιωαννίνων παραστεκόταν στους ηλικιωμένους αγωνιστές. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συγκεντρωμένου κόσμου και αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των αντιστασιακών, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους νέους και τις νέες που ήρθαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την τιμή του λαού μας.
Είναι φανερός ο τρόπος που αντιλαμβάνεται η περιφερειακή αρχή τον εορτασμό των μεγάλων στιγμών της ιστορίας του λαού μας. Είναι η λογική της πιο ενδοτικής και αντιδραστικής Δεξιάς, που δίνει βήμα στην (επιεικώς εθνικιστική) οργάνωση κυπρίων φοιτητών «Τόλμη» και που καλεί τη «Λέσχη Lions» και τους νοσταλγούς του βασιλιά να καταθέσουν στεφάνι. Μιας Δεξιάς που πέρυσι, επικαλούμενη υποκριτικά το πρωτόκολλο, επέτρεψε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν στην εξέδρα των επισήμων αμαυρώνοντας τα Ελευθέρια της πόλης, με τη δημοτική αρχή να παρακολουθεί ως απλός θεατής τη μετατροπή των επετειακών εκδηλώσεων σε φιέστες χουντικής αισθητικής.
Οι αγωνιστές της αντίστασης, καλώντας τους νέους να βαδίσουν δίπλα τους, θέλησαν να δώσουν μήνυμα αγώνα και ελπίδας. Βρήκαν όμως απέναντί τους στο ρόλο του λογοκριτή τους υπεύθυνους της περιφέρειας και την αστυνομία που δε σεβάστηκαν ούτε την ηλικία τους ούτε την προσφορά τους. Δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς πριν δύο χρόνια οι ίδιοι «υπεύθυνοι» δεν τους επέτρεψαν να ξεδιπλώσουν πανό που έγραφαν «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ» και «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ». Η περιφερειακή αρχή, απόλυτα ταγμένη στις πολιτικές που εξοντώνουν το λαό της Ηπείρου, απόλυτα υποταγμένη στα ξένα και ντόπια συμφέροντα, φοβάται ακόμη και τη συμβολική εικόνα μιας νεολαίας που βαδίζει στα χνάρια των αγωνιστών της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης…
Καλά κάνουν και φοβούνται. Γιατί η διαθήκη που μας άφησε ο ξεσηκωμός του 21’ είναι η εναντίωση σε κάθε καταπίεση και σκλαβιά. Γιατί ο Θούριος του Ρήγα και το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» του Γέρου του Μοριά είναι ο εφιάλτης των σύγχρονων δωσίλογων που γνωρίζουν καλά ότι στο τέλος ο λαός μας θα επιβάλει το δίκιο του, όσους κρανοφόρους πραιτωριανούς και όσους φασίστες κι αν επιστρατεύσουν…