Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 20-03-2014
Ενημέρωση από τις περιοδείες της ΔΡΑΣΥ - Δεν έχουν τέλος τα λαϊκά προβλήματα
Συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις της ΔΡΑΣΥ στις γειτονιές και στα χωριά του Δήμου. Τα μέλη του σχήματος συνομιλούν με τους κατοίκους και τους εργαζόμενους που περιγράφουν τη δραματική κατάσταση που βιώνουν. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά οι εκτιμήσεις μας για την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην οποία οδηγούν το λαό μας οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της Τρόικας.
Στην Καλούτσιανη με τους παρατημένους και σκοτεινούς δρόμους, το εγκαταλειμμένο κτήριο του ΚΤΕΛ και το Τζαμί που αφέθηκε στην τύχη του, επικρατεί εικόνα ερήμωσης. Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έβαλαν λουκέτο, τα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» ξεθωριάζουν στις βιτρίνες από την πολυκαιρία και οι απλήρωτοι λογαριασμοί σχηματίζουν σωρό κάτω από τις πόρτες. Στα καφενεία ξαναβγήκε το τεφτέρι με τα βερεσέδια και οι όλο και λιγότεροι θαμώνες - κυρίως άνεργοι και συνταξιούχοι - μετράν και το ευρώ. Τελείωσε η «πιάτσα» των εργατών, αφού μεροκάματα δεν υπάρχουν πια...
Στους Μουζακαίους η ανεργία χτύπησε κόκκινο, καθώς ο κλάδος της οικοδομής κατέρρευσε. Οι κάτοικοι, προικισμένοι τεχνίτες και μάστορες, βλέπουν ανήμποροι τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τις κατολισθήσεις, παντελώς αβοήθητοι από την πολιτεία. Όσοι προσπαθούν να επιβιώσουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία μαθαίνουν τι σημαίνει «ανάπτυξη» για τους παράγοντες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου: Το παλιό αρδευτικό ξηλώθηκε και οι εργολάβοι καθυστερούν το καινούριο, η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ έχει - κοντά χρόνο - απλήρωτους τους κτηνοτρόφους και οι πηγές του χωριού μολύνονται από τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό...
Στα Σεισμόπληκτα η ανέχεια και η αγωνία για το μέλλον βαραίνουν τους κατοίκους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το κόψιμο του ρεύματος και τις απειλές των κατασχέσεων. Οι μισθοί όλο και μειώνονται, οι φόροι και τα χαράτσια αυξάνονται και οι περισσότερες οικογένειες δύσκολα τα βγάζουν πέρα... Η οδός Ασημακοπούλου έγινε «γεφύρι της Άρτας», καθώς η Δημοτική αρχή δίνει συνεχώς παρατάσεις στον εργολάβο, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για κακοτεχνίες.
Στα Μάρμαρα ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Η δημόσια συγκοινωνία είναι ανεπαρκέστατη και ακριβή και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα μετακίνησης, με δυσβάστακτο κόστος. Οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να παν στο γιατρό, ενώ τα παιδιά και οι νέοι δίνουν αγώνα για να πάν στο σχολείο ή να συναντήσουν τους φίλους τους, με τους οδηγούς του ΚΤΕΛ να κατεβάζουν στη μέση του δρόμου μαθητές και φοιτητές που δεν έχουν να πληρώσουν. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης ότι σχεδιάζεται το κλείσιμο του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού της περιοχής, ενώ διαμαρτύρονται για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη και τις εξωπραγματικές χρεώσεις του νερού.
Σε κάθε καφενείο που επισκέπτονται τα κλιμάκια της ΔΡΑΣΥ, εκφράζεται η δίκαιη οργή αλλά και ο γόνιμος προβληματισμός των συμπολιτών μας. Η συζήτηση δεν περιορίζεται στα κακώς κείμενα: ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι φταίχτες για την κρίση που βιώνουμε, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις λύσεις για τα προβλήματά του και είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή. Αυτό που ζητάει - επίμονα και ξεκάθαρα - από την Αριστερά είναι ενότητα και αποφασιστικότητα, υπέρβαση των μικροκομματικών υπολογισμών και αναμέτρηση με τα πραγματικά προβλήματα του λαού.

Τα επόμενα απογεύματα κλιμάκια της ΔΡΑΣΥ θα επισκεφτούν και θα συνομιλήσουν με κατοίκους στις εξής περιοχές: Πέμπτη 20/03 στα Σεισμόπληκτα, Παρασκευή 21/03 στο Νεοχωρόπουλο, Σάββατο 22/03 (το πρωί) στο Νησί, Κυριακή 23/03 σε στο κέντρο της πόλης, Δευτέρα 24/03 στη Μπάφρα, Τρίτη 25/03 στους Αμπελόκηπους, Τετάρτη 26/03 στη Νεοκαισάρεια.