Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους. 

Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
η ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, με τα νέα αντεργατικά μέτρα δείχνουν για μια φορά ακόμα ότι η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-Π.Α.Σ.Ο.Κ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. δεν πρόκειται να καταλαγιάσει. Οι απαιτήσεις τους για όλο και περισσότερες θυσίες του λαού στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης, της σωτηρίας των τραπεζών και της διασφάλισης των κερδών των καπιταλιστών, δεν έχουν τελειωμό.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. Για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι κύρια υπαίτια η Ε.Ε. που με τις πολιτικές που εφαρμόζει υπηρετεί διαχρονικές ανάγκες του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης φτάνουν στο σημείο να καταστρέφουν μέσα παραγωγής αλλά και εργατικό δυναμικό με αποτέλεσμα η εργατική τάξη να ωθείται στην ανεργία, την φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση.
Οι ιμπεριαλιστικές χώρες όπως οι Η.Π.Α., και η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. δεν θα διστάζουν να φτάσουν σε πολεμικές συρράξεις προκειμένου να καταστρέψουν παραγωγικές υποδομές και να αποδυναμώσουν το εργατικό δυναμικό, ώστε οι καπιταλιστές να διαμορφώσουν τις  αντιλαϊκές προϋποθέσεις επανεπένδυσης των κεφαλαίων τους με την μέγιστη εκμεταλλευτική ασυδοσία.
Απέναντι στο μαύρο αυτό μέτωπο που έχουν σχηματίσει η κυβέρνηση της υποτέλειας Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. μπορεί  και πρέπει να πρωτοστατήσει η εργατική τάξη που θα αντιπαλέψει αποφασιστικά  τα ολέθρια μέτρα της διεθνούς αχαλίνωτης κεφαλαιοκρατικής αντίδρασης με τις μαζικές απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και το κακό συναπάντημα. Ενάντια σ’ αυτή την μεσαιωνική επιδρομή  απαιτείται η άμεση δημιουργία ενός κοινωνικού πολιτικού μετώπου που  με κορμό και πρωτοπορία την εργατική τάξη θα αγωνιστεί και θα αποτρέψει  τον παρανοϊκό σχεδιασμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 

Η Εργατική Τάξη μέσα από ασίγαστους Ταξικούς Αγώνες και συμμετέχοντας στα συνδικάτα και στα σωματεία εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση, να καταργήσει τα μνημόνια και να διεκδικήσει το λαϊκό δίκιο που κοινωνικά, αγωνιστικά, ιστορικά της ανήκει..           Ο πλούτος ανήκει σ’ αυτούς που τον παράγουν τους εργάτες, όλοι λοιπόν μαζί ενωμένοι στους δρόμους του αγώνα μπορούμε και θα να νικήσουμε. Καμιά θυσία για τα κερδοσκοπικά σχέδια των ασύδοτων αρπακτικών του κεφαλαίου, καμιά θυσία για ΕΥΡΩ-Ε.Ε. Όλες μας οι θυσίες προσφορά στον αγώνα για τα πανανθρώπινα ιδανικά της αταξικής κοινωνίας, της ισότητας και της λαϊκής δημιουργίας.
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ
Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση 11-4-2014