Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΘΕΜΕΛΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΔΡΑΣΥ απευθύνεται στο Γιαννιώτικο λαό για να τον ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της ενωτικής πρωτοβουλίας που ανέπτυξε προεκλογικά με άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς.
Η πολιτική μας παράταξη συνεπής με τις διακηρυκτικές της θέσεις και αναλογιζόμενη την πολιτική αναγκαιότητα που η ιστορική κρισιμότητα και η λαϊκή απαίτηση επιβάλλουν, επωμίστηκε για μία ακόμη φορά το πολιτικό καθήκον ανάπτυξης μιας δύσκολης ενωτικής διεργασίας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Εργάστηκε υπεύθυνα με διαλεκτική σκέψη μακριά από  μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και σκοπιμότητες για τη δημιουργία ενός ενωτικού αγωνιστικού μετώπου των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα στόχευε στην κατάκτηση του δήμου και της περιφέρειας στις επερχόμενες εκλογές.
Όμως οι πολιτικοί σχηματισμοί της αριστεράς για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν κατώτεροι της κρισιμότητας των περιστάσεων. Αγνόησαν προκλητικά το επιτακτικό κάλεσμα των καιρών, κώφευσαν στις αγωνιστικές κραυγές και τις προσδοκίες των ανθρώπων της εργασίας που δοκιμάζονται σκληρά από τις πολιτικές του κεφαλαίου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επικράτησε ο αντιενωτικός παραλογισμός του πολιτικού συμπλέγματος της κομματικής νομενκλατούρας που επιλέγει να σηματοδοτεί και να χρωματίζει τις πολιτικές εξελίξεις με το δικό της αποκλειστικά κομματικό χρώμα.  
Τα δυο κοινοβουλευτικά κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς με την άρνηση τους για ενωτική συμπόρευση στις επερχόμενες εκλογές χρεώνονται  ακέραια την βαριά ευθύνη να μην αναδειχθεί στην πόλη μας αριστερή δημοτική αρχή, και έτσι να οδηγηθούμε και πάλι σε μια ακόμη θητεία των γνωστών πολιτικών σχηματισμών του αντιλαϊκού καταστημένου που τόσο ακριβά την πλήρωσε και την πληρώνει ο τόπος.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ που άκαμπτη εμμένει στην  πολιτική της θέση πως ’’ενότητα  της αριστεράς’’ σημαίνει ένταξη των άλλων αριστερών δυνάμεων στα δικά του πολιτικά σχήματα. Στο κάλεσμα για ενότητα περιορίστηκε να δηλώσει πως απορρίπτει κάθε ενωτική πρόταση και κατέληξε με μια  κακόβουλη υβριστική επίθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ. Εμείς δεν θα μπούμε στον πειρασμό απάντησης στους απαράδεκτες χαρακτηρισμούς, την απάντηση την έχει δώσει και θα την δίνει διαχρονικά η ίδια η ζωή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κατά τα άλλα ’’κατεξοχήν ενωτικός πολιτικός χώρος της αριστεράς’’ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του, ύστερα από ένα μήνα και πλέον αναμονής και τρεις διαπαραταξιακές συναντήσεις για ακόμη μία φορά μη αντέχοντας στον πειρασμό ’’της πολιτικής του επικυριαρχίας’’ απέρριψε την ισότιμη σύμπραξη των δύο δημοτικών παρατάξεων επικαλούμενος την πολιτική του θέση που θέλει το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης να σηματοδοτεί και να παραπέμπει αποκλειστικά στον δικό του πολιτικό χώρο.
Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ’’πολίτες της ανατροπής’’ με την απόφασή τους αυτή ασφαλώς και επωμίζονται την πολιτική ευθύνη άρνησης της ισότιμης εκλογικής σύμπραξης με την ΔΡΑΣΥ. Ένα πολιτικό γεγονός που θα ξεσήκωνε τον κόσμο της αριστεράς, θα τάραζε τα νερά της ενωτικής απραξίας, θα προσέδιδε πολιτικό κύρος, ιδεολογική αξιοπιστία και αγωνιστική δυναμική στον ενωτικό σχηματισμό που από θέση ισχύος θα μπορούσε να οδηγήσει την αριστερά και μαζί με αυτή το λαό στην κατάκτηση της δημοτικής αρχής.
            Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναθεωρώντας τη θέση της για την πολιτική των συνεργασιών δημοσιοποίησε απόφαση που αποκλείει κάθε ενωτική συζήτηση, πόσο μάλλον συνεργασία, με τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς. Με άλλα λόγια μια ακόμη παραλλαγή της αντιενωτικής θέσης του ΚΚΕ που η ίδια τόσο συχνά έχει καταδικάσει και χαρακτηρίσει ως επιλογή κομματικής περιχαράκωσης που υψώνει φραγμούς στις πολιτικές διεργασίες για την επίτευξη ενωτικής  αγωνιστικής δράσης της αριστεράς. Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς και δημιούργησε προβλήματα στην ΔΡΑΣΥ.   Από την ανθρώπινη φθορά που επιφέρει η εσωτερική διαπάλη, μέχρι τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε από το καθήκον αγωνιστικής εξόρμησης και επικοινωνίας με τους κατοίκους της πόλης μας. Τελικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού διαφοροποιήθηκε από την θεμελιώδη ενωτική θέση της ΔΡΑΣΥ αποχώρησε συγκροτώντας την δική της παράταξη.
Η ΔΡΑΣΥ δεν έθεσε κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για τη συγκρότηση του ενιαίου εκλογικού μετώπου παρά μόνο τη συμφωνία για μια ισότιμη ενωτική σχέση μέσα από ένα αγωνιστικό πολιτικό πλαίσιο αρχών που θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Πρωταγωνιστής στην υπεράσπιση και υλοποίηση του αγωνιστικού αυτού προγράμματος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο ο Γιαννιώτικος λαός. Αυτός που βιώνει την ανεργία, την απλήρωτη, εργασία, τη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Παρότι η ενωτική μας προεκλογική παρέμβαση δεν επέφερε άμεσα απτά ενωτικά αποτελέσματα σε επίπεδο πολιτικής κορυφής, είμαστε βέβαιοι ότι βρήκε σημαντική απήχηση στην λαϊκή βάση και πως  ο συνεχής ενωτικός μας αγώνας θα λειτουργήσει ως λαϊκό εργαστήρι που ζυμώνει ιδέες, συνθέτει διαφορετικότητες, διευρύνει πολιτικούς ορίζοντες, παράγει ιδεολογία συνεργασιών και προσδίδει αγωνιστική δυναμική στην ενωτική πράξη. Γεγονός που θα οδηγήσει σε λαϊκό ξεσηκωμό που θα συνταχθεί αγωνιστικά σε ένα στιβαρό παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής.  
Η ΔΡΑΣΥ, χωρίς να υποστείλει τη σημαία της αγωνιστικής ριζοσπαστικής ενότητας, θα βαδίσει με σιγουριά στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατή και καθαρή η φωνή τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Θα αποκαλύψει τα αναχώματα που το αστικό πολιτικό κατεστημένο ορθώνει προκειμένου να παραπλανήσει την εκλογική επιλογή του λαού. Θα αγωνιστεί και θα αντιπαλέψει την σκληρή πολιτική της συγκυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ που μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε δυνάστη του εργαζόμενου λαού. 
Η παράταξη δεσμεύεται να αγωνιστεί δυναμικά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο έτσι που να αναδειχθούν τα εξοντωτικά  λαϊκά προβλήματα,  να επιτευχθεί η αγωνιστική μαζικοποίηση του λαϊκού κινήματος που θα απαλλάξει το λαό από τα δεινά που του επιφέρει η βάρβαρη κεφαλαιοκρατική επιδρομή.
Δ.Ρ.Α.ΣΥ.  
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ