Τρίτη 1 Απριλίου 2014



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 31-03-2014
Το λαϊκό κίνημα θα διώξει κυβέρνηση και τρόικα, όχι τα «παληκάρια της φακής» 
Η τελευταία πράξη της κωμωδίας «Το πρωτογενές πλεόνασμα και άλλα παραμύθια», παίχτηκε την Κυριακή στη Βουλή. Μετά τους πανηγυρισμούς για τα ψίχουλα που θα μοιραστούν για την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων - με κύριο αποδέκτη, όχι τυχαία, τα σώματα ασφαλείας - μάθαμε και το αντίτιμο που καθόρισε η τρόικα προκειμένου να επιτρέψει την απεγνωσμένη απόπειρα διάσωσης της κυβέρνησης.
Το αντίτιμο δεν είναι καθόλου μικρό... Στην πραγματικότητα ψηφίστηκε ένα νέο μνημόνιο, που περιλαμβάνει σειρά μέτρων που αφορούν όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Μέτρα που έρχονται να διαλύσουν κάθε απομεινάρι εργασιακών δικαιωμάτων, χτυπώντας ταυτόχρονα σχεδόν κάθε κλάδο επαγγελματιών και εργαζομένων, δίνοντας τους βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές.
Το νέο μνημόνιο έρχεται να διαλύσει τελείως το ασφαλιστικό σύστημα, να καταργήσει την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, να διευρύνει την υπενοικιαζόμενη εργασία θεσμοθετώντας σχέσεις εργασίας δουλοκτητικού τύπου, να εξοντώσει την κτηνοτροφία με τις ρυθμίσεις για το γάλα, να ολοκληρώσει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής, να προχωρήσει στην πλήρη απορύθμιση του κλάδου του φαρμάκου, να ανοίξει το δρόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κανείς δε μπορεί ακόμη να ισχυριστεί ότι γνωρίζει όλες τις διατάξεις, καθώς το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει τον έναν κλάδο μετά τον άλλο αποτελείται από 600 σελίδες γεμάτες παραπομπές, πράγμα που όμως δεν εμπόδισε τους 152 βουλευτές να το υπερψηφίσουν.
Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά κάθε έννοια συνταγματικότητας, αποδεικνύει ότι στη χώρα μας η δημοκρατία έχει πάψει να υφίσταται. Η συμπολίτευση όχι μόνο ψήφισε το νέο μνημόνιο κυριακάτικα και με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει την πρόταση μομφής ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει το νόμο στα αφεντικά της στο Eurogroup της Τρίτης.
Η ευκολία ωστόσο με την οποία η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση κάθε κεκτημένου καταδεικνύει και τις ευθύνες της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τώρα την πρόταση μομφής που θα έπρεπε να είχε κάνει το καλοκαίρι με τους χιλιάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ξεχνώντας ότι η κοινοβουλευτική πάλη πρέπει να συμβαδίζει με το λαϊκό κίνημα. Προβάλλοντας εμμονικά τις εκλογικές αναμετρήσεις ως τη μοναδική διέξοδο, καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, με μόνο ωφελημένο την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις της αντι-Ε.Ε. και αντι-ευρώ αριστεράς, τη στιγμή μάλιστα που οι θέσεις τους δικαιώνονται πανηγυρικά, επιμένουν στην κομματική περιχαράκωση αντί να απευθυνθούν στο λαό για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου νίκης και ανατροπής.
Θλιβεροί πρωταγωνιστές στην τελευταία σκηνή της κυβερνητικής παράστασης στάθηκαν οι «αντάρτες» που για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν αρνάκια, με το ντόπιο βουλευτή Μ. Κασσή να διεκδικεί βραβείο… υποκριτικής. Από τους 152 βουλευτές που απέμειναν στην κυβέρνηση κανείς δε φαίνεται να έχει την αξιοπρέπεια να τη ρίξει. Είναι φανερό - όπως ήταν πάντα - ότι το ρόλο αυτό πρέπει να τον αναλάβει το λαϊκό κίνημα. Η ΔΡΑΣΥ καλεί όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική κινητοποίηση για να διώξουμε την κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους, με αρχή την απεργία στις 9 Απριλίου.