Τρίτη 8 Απριλίου 2014



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 04-04-2014
Γιαννιώτη, Γιαννιώτισσα! Σε ποια μεριά ανήκεις;
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης του Ν. Γκόντα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI – ΞΕΝΙΑ, μεθαύριο Κυριακή, αποκτά σημειολογικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.
Για την ιστορία, το φθινόπωρο του 2004 η δημοτική αρχή και ο τότε δήμαρχος Ν. Γκόντας χαρακτηρίζουν «ζημιογόνο» τη λειτουργία του ξενώνα «Ξενία» και αποφασίζουν την παραχώρηση του κτιριακού συγκροτήματος σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση. Τρεις μόλις µήνες μετά, το Δεκέµβριο του 2004, υπογράφεται σύμβαση µε την εταιρεία «Ακτή Αριάδνη», ιδιοκτησίας του κ. Μήτση, επιχειρηματία και εκδότη του «Αδέσμευτου Τύπου». Παρά τις αντιδράσεις και την αντίσταση του λαού της πόλης, με τις καθ’ υπόδειξιν μπράβων συλλήψεις, τις μηνύσεις και τις δίκες αγωνιστών, το αμφιβόλου αισθητικής νέο κτήριο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και έκτοτε το ΞΕΝΙΑ λειτουργεί ως GRAND SERAI…
Δέκα χρόνια μετά, με μεγάλο μέρος των δημοτών να ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και την πόλη να μαραζώνει όλο και πιο πολύ, η συγκεκριμένη επιλογή έρχεται να υπενθυμίσει πως η παράταξη του Ν. Γκόντα είναι ο συνεπέστερος ίσως υπερασπιστής των ιδιωτών και των κερδών τους. Γιατί έχει αποδείξει επανειλημένα ότι μπροστά στα κέρδη των εταιρειών δε διστάζει να ξεπουλήσει τη δημοτική περιουσία, να τσιμεντοποιήσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά και να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον της πόλης.
Η σημειολογία της παρουσίασης του ψηφοδελτίου στον ίδιο τον τόπο του μεγαλύτερού ίσως εγκλήματος της δημοτικής αρχής Γκόντα κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο και αποτελεί προάγγελο νέας λεηλασίας. Παράλληλα καθιστά φανερό ότι το μόνο που επιφυλάσσει για τους δημότες η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» είναι η δια πυρός και σιδήρου εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και οι αυξήσεις της τιμής του νερού και των δημοτικών τελών. 
Ο εργαζόμενος λαός, οι δημότες αυτής της πόλης όμως ανήκουμε στην άλλη μεριά… Τίποτε δεν έχουμε να ωφεληθούμε από αυτού του είδους την ανάπτυξη που καταστρέφει το αστικό και φυσικό περιβάλλον, που ιδιωτικοποιεί τον κοινωνικό πλούτο, που θέλει το λαό σκυφτό και υποταγμένο.
Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα για να μην αισθανόμαστε ξένοι στην ίδια μας την πόλη είναι να απαιτήσουμε συλλογικά μια ανθρώπινη ζωή. Να διεκδικήσουμε καθολική πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, σε μια πόλη οργανωμένη στον αντίποδα της λογικής του κέρδους, με την τεχνολογία και τη γνώση να χρησιμοποιείται με σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε κοινωφελή δίκτυα (ύδρευση, συγκοινωνία, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες κ.α.) φτηνά και προσιτά σε όλους. Θέλουμε ελεύθερους χώρους φιλικούς και εύχρηστους, ανοιχτούς στους δημότες. Απαιτούμε να επιστραφούν άμεσα στο λαό της πόλης όλα όσα χάρισαν στο ιδιωτικό κεφάλαιο οι δημοτικές αρχές Γκόντα και Φίλιου !