Τετάρτη 2 Απριλίου 2014




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 02-04-2014
Όλα στο σφυρί ! - Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του κ. Τσιαλιαμάνη.
Ο κ. Τσιαλιαμάνης, εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα, 31/3 στην τηλεοπτική εκπομπή της Βίλιαν Στασινού «Βήμα στον Πολίτη», ομολογώντας απροκάλυπτα τις προθέσεις της παράταξης Γκόντα. Ο κοσμοπολίτης πολιτευτής, αφού επεσήμανε το πρόβλημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, πρότεινε να γίνεται ο έλεγχος της στάθμευσης από ιδιωτική εταιρεία που θα εγκαταστήσει  παρκόμετρα και θα καρπούται μέσω του Δήμου κομμάτι των εσόδων.
H παραπάνω πρόταση συνιστά κυνικό παράδειγμα της πολιτικής των νεοφιλελεύθερων υποψήφιων διαχειριστών του Δήμου, που όχι μόνο δεν έβγαλαν και ούτε θα βγάλουν τσιμουδιά για τις  απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά ευκαιρίας δοθείσης θα μπάσουν από την μπροστινή πόρτα ακόμη περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις, επικαλούμενοι την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Ο υποψήφιος του πρώην δημάρχου, άσσος στα οικονομοτεχνικά θέματα, φαίνεται να εμφορείται από τη γνωστή όσο και απλοϊκή ιδέα «έργα = ανάπτυξη». Δήλωσε λοιπόν ότι για να διαχυθεί η …ανάπτυξη και στα νέα δημοτικά διαμερίσματα, θα απαιτηθούν παρεμβάσεις τύπου «Grand Serai» όπου υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις προς παραχώρηση, κόντρα βεβαίως στο «λαϊκισμό» όσων αντιμάχονται τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και το χάρισμα της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.
Τη στιγμή που οι πολίτες ζουν με απολύσεις, διαθεσιμότητες, συσσίτια, οικογενειακά δανεικά, μεταναστεύσεις, οι ποικίλων αποχρώσεων νεοφιλελεύθεροι φροντίζουν για τα παντοειδώς επιδοτούμενα καπιταλιστικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι  την άθλια κατάσταση του λαού. Ο κ. Τσιαλιαμάνης και οι όμοιοί του αντιμετωπίζουν τους κατοίκους αυτής της πόλης ως ιθαγενείς που ξεγελασμένοι από τα καθρεφτάκια και τις χάντρες της ανάπτυξης θα αφήσουν το μέλλον τους στα νύχια των αρπακτικών. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι: το μαγαζί είναι κλειστό και δεν πουλάμε…