Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 07-05-2014
Συναντήσεις της ΔΡΑΣΥ με τους εργαζόμενους στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» και  το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του σχήματος επισκέφθηκαν χθές τις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» στο Ροδοτόπι και συνομίλησαν με το προσωπικό του πτηνοσφαγείου και της μονάδας τυποποίησης. Στα εξαντλητικά ωράρια και τις εξ αντικειμένου αντίξοες συνθήκες εργασίας που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην «Πίνδο», ήρθε να προστεθεί και το άγχος της επιβίωσης, καθώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Η κατάσταση είναι δραματική, ειδικά για τους ανέργους που εργάζονται με τα «πεντάμηνα» και που η πληρωμή τους από τα προγράμματα καθυστερεί για ολόκληρους μήνες μετά το τέλος της σύμβασής τους.
Σήμερα το πρωΐ ο Στέφανος Σκοπούλης, συνοδευόμενος από μέλη του σχήματος, βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το έργο που προσφέρουν τα ιατρεία, οι κλινικές και τα εργαστήρια του νοσοκομείου γίνεται όλο και πιο δύσκολο, εξαιτίας της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και των ελλείψεων σε κρίσιμα αναλώσιμα υλικά.. Οι εργαζόμενοι όλων των τμημάτων επισημαίνουν - όπως και οι συνάδελφοί τους στο «Χατζηκώστα» - την αύξηση της κίνησης των ασθενών λόγω της διάλυσης των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Π.Ε.Δ.Υ. Στα προβλήματα που δημιουργεί η χρόνια υποχρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί η έλλειψη προσωπικού, η οποία οξύνεται καθώς όσοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Καθημερινά, σε κάθε χώρο δουλειάς, γίνεται φανερό πως αυτές ακριβώς τις δεσμεύσεις προς το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο πρέπει να σπάσουμε, διεκδικώντας σήμερα μια ριζικά διαφορετική πορεία για το λαό μας. Παλεύοντας για μια πολιτική που θα υλοποιείται από αυτούς και για αυτούς που καθημερινά μοχθούν για το φαγητό στο τραπέζι, για την υγεία, τη μόρφωση και τον πολιτισμό - μια πολιτική που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα εκείνων που πραγματικά παράγουν τον κοινωνικό πλούτο.