Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Δ.Ρ.Α.ΣΥ!

Έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε σήμερα στη Γιαννιώτικη κοινωνία το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης για το δήμο Ιωαννιτών.
Στο ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΥ συμμετέχουν βετεράνοι της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης, αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και της γενιάς του πολυτεχνείου, νέοι και νέες ασυμβίβαστοι μαχητές ενάντια στη σύγχρονη κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα.
Οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΥ, κομμάτι του σκληρά εργαζόμενου Γιαννιώτικου λαού, βιώνουν  τις συνέπειες της αντιδραστικής πολιτικής που οδηγεί σε απόγνωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα της χώρας.
Γνωρίζουν απο πρώτο χέρι τη μάστιγα της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της κρατικής καταστολής, της εργοδοτικής καταπίεσης και αυθαιρεσίας, των εξοντωτικών χαρατσιών, της συμπίεσης των μισθών και των συντάξεων, της κατάργησης των κοινωνικών κατακτήσεων.
Μαζί με τον λαό της περιοχής μας έχουν απέναντί τους το συναπισμένο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του  ΔΝΤ καθώς και των πειθήνιων τοπικών τους πολιτικών εκφραστών.
Μπροστά σε αυτήν την σφοδρή συντονισμένη επίθεση, η ΔΡΑΣΥ κατανοεί την αναγκαιότητα της δημιουργίας ισχυρού και καλά οργανωμένου λαϊκού μετώπου αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής που συνθλίβει το λαό μας.
Ακρογωνιαίος λίθος στην κρίσιμη αυτή υπόθεση επιβάλλεται να είναι η αγωνιστική συμπόρευση των δυνάμεων της ανατρεπτικής αριστεράς, γεγονός που θα εμπνεύσει και θα   αναπτερώσει τις λαϊκές ελπίδες, θα προσδώσει νέα  αγωνιστική δυναμική στο λαϊκό μας κίνημα!
Στην κατεύθυνση αυτή η ΔΡΑΣΥ, έχοντας επίγνωση των υπαρκτών ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών των δυνάμεων της αριστεράς, απηύθυνε κάλεσμα ενωτικής εκλογικής συμπόρευσης στη βάση ενός ανατρεπτικού ιδεολογικού  πλαισίου αρχών, που θα απέτρεπε να καταστεί ο δήμος μας για μία ακόμη φορά πεδίο εφαρμογής των αντιλαϊκών κυβερνητικών και ευρωενωσιακών επιταγών, έρμαιο ενίσχυσης των επιχειρηματικών συμφερόντων που για χρόνια λυμαίνονται την περιοχή μας.
Η εκδοχή αυτή θα έφραζε οριστικά και αμετάκλητα το δρόμο πρός το δήμο των πολιτικών παρατάξεων του κ. Γκόντα και του συνασπισμένου με ακροδεξιά στοιχεία πολιτικού μορφώματος των κ.Μπέγκα και Κολόκα, καθώς  και της πρωτοεμφανιζόμενης με το μανδύα της δήθεν ανεξάρτητης κίνησης του κ. Μπαρτζώκα ως δύναμη εφεδρείας. Όλων εκείνων των στηριγμάτων του συστήματος της εκμετάλλευσης της σήψης και της διαφθοράς, των τοποτηρητών των εκφυλισμένων και απαξιωμένων στη λαϊκή συνείδηση κομμάτων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη τραυματίζει την αξιοπιστία της ενωτικής πράξης  της αριστεράς .  Χρέος της είναι να αξιολογήσει αυτοκριτικά την αρνητική αυτή εμπειρία και να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν το διαχρονικό πρόβλημα της αγωνιστικής της ενότητας.
 Η ΔΡΑΣΥ συνεπής στη θεμελιώδη ιδεολογική της αρχή, της ενεργούς ενότητας των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, που αποτελεί και τον κύριο λόγο της πολιτικής της ύπαρξης, δεσμεύεται απέναντι στο Γιαννιώτικο λαό πως δεν θα υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία της πολιτικής της δράσης για την επίτευξη του κυρίαρχου αυτού πολιτικού της στόχου.
Καλεί τους άνεργους τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στις 18 του Μάη να ψηφίσουν με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα αναλογιζόμενοι τα δυσβάσταχτα προβλήματα που διαρκώς συσσωρεύει η απάνθρωπη επιδρομή του διεθνούς καπιταλισμού που σακατεύει τη ζωή μας λίγο πριν αρχίσει να να τρώει τις σάρκες της. 


                                           Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση.                                                                                                                                      Μάης 2014