Πέμπτη 1 Μαΐου 2014



ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ                   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!
Εργαζόμενε λαέ,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και ολάκερου του κόσμου στο κέντρο της πιο λυσσαλέας επίθεσης του κεφαλαίου. Τα σύννεφα του πολέμου που σηκώνονται πάνω από την ανθρωπότητα, αποτέλεσμα των καπιταλιστικών αντιθέσεων, είναι η απάντηση στη κρίση τους και θα οδηγήσουν σε καινούριο μακέλεμα την εργατική τάξη και τους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα.
Η καταστροφή και η εξόντωση που βιώνει σήμερα ο λαός μας είναι ο μόνος δρόμος που έχει το κεφάλαιο για να απαντήσει στην κρίση. Τα μνημόνια που επιβάλουν η κυβέρνηση Ν.Δ. - Π.Α.ΣΟ.Κ. η Ε.Ε  και  το  Δ.Ν.Τ.,  με  γνώμονα  τις επιταγές των καπιταλιστών, οδήγησαν και οδηγούν σε φτώχεια και
εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος λαός βιώνει τις απολύσεις, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την ανατροπή όλων των εργα-σιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή, την πλήρη υποβάθμιση υγείας παιδείας, την καταστροφή των μικρομεσαίων στρωμάτων, τους πλειστη-ριασμούς. Βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της απόλυτης κοινωνικής καταστροφής.
Εργάτες - εργάτριες,
Απέναντι στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και στο ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - καπιταλιστών η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με τη λογική του μικρότερου κακού. Αυτή τη στιγμή αποτελεί πρώτιστο καθήκον η ενότητα των εργαζομένων και όλου του λαού απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και την κοινωνική εξαθλίωση. Είναι ζήτημα επιβίωσης η συγκρότηση ενιαίου μετώπου πάλης στη βάση της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων, εναντία στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Είναι καιρός τα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, συντονίζοντας τη δράση τους για την οργάνωση των αγώνων, προτάσσοντας τα εργατικά συμφέροντα για να πέσει η κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας.
Είναι ώρα για τις δυνάμεις που βρίσκονται στο εργατικό κίνημα να αναλάβουν την ευθύνη για την ανασύνταξη των συνδικάτων, ενώνοντας τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα, φυλή, πολιτικές πεποιθήσεις, διαιρέσεις ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα πρέπει να αποδείξουν τον ταξικό τους χαρακτήρα στεκόμενες στο ύψος  των  περιστάσεων,   περιφρουρώνταςτην  ενότητα της τάξης και  του κινήματος της και εγκαταλείποντας τις όποιες τακτικές διάσπασής του που ρίχνουν νερό στο μύλο των επιδιώξεων της αστικής τάξης, φέρνοντας μόνο διάλυση και ήττα.
Όσοι μιλούν στο όνομα της υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων έχουν χρέος να συγκροτήσουν ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, ικανό να ανατρέψει κυβέρνηση, μνημόνια, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. και να ικανοποίησει τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Ένα μέτωπο που στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης θα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, θα παλεύει για την επίλυση των άμεσων λαϊκών προβλημάτων, θα ανατρέπει τους σχεδιασμούς του κεντρικού κράτους και των τοπικών εκφραστών του κεφαλαίου.
Σ’ αυτές τις μάχες, μέσα από την οργάνωση των αγώνων και την ενιαία δράση, ο εργαζόμενος λαός μπορεί να επιβάλει τα συμφέροντα του, δυναμώνοντας καθημερινά, συνειδητοποιώντας την άμεση κοινωνική ανάγκη για την ανατροπή του καπιταλισμού και επιβάλλοντας την εργατική δημοκρατία που θα ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.
Γιάννενα, 1η  Μάη 2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Δ.Ρ.Α.ΣΥ.