Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 20-05-2014ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 20-05-2014
Μια πρώτη εκτίμηση της ΔΡΑΣΥ για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η ΔΡΑΣΥ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όσους με την ψήφο τους συντάχτηκαν εκλογικά μαζί της αρνούμενοι να υποκύψουν  σε πιέσεις και σε κάθε είδους εκβιασμούς που ασκεί σε βάρος τους η κεντρική εξουσία και οι τοπικοί της εκφραστές, στέλνοντας υπερήφανο μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που καθημερινά τους εξοντώνει!
Η ΔΡΑΣΥ εκτιμά ότι η υπερίσχυση των δυνάμεων του κεφαλαίου στην περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων των άνεργων και των συνταξιούχων, καθώς η πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσουν για την επόμενη πενταετία θα οδηγήσει ολάκερη την Ελληνική κοινωνία σε απόλυτο μαρασμό.
Για μία ακόμη φορά όσοι υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και οι δυνάμεις του κεφαλαίου τους απέσπασαν την ψήφο τους, πολύ σύντομα θα νοιώσουν στο πετσί τους τις οδυνηρές συνέπειες της απερίσκεπτης αυτής πολιτικής τους πράξης.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξής μας, παρά την εκλογή αντιπροσώπου της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καταδεικνύει τη δυσκολία της να μπολιάσει την ενωτική αγωνιστική της πρόταση με ευρύτερα λαϊκά στρώματα του δήμου μας.
Οι αντικειμενικές αιτίες, που πηγάζουν από την ανισότιμη, σε όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου, διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης, σε συνδυασμό με την αποτυχία του ενωτικού εγχειρήματος των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά κυρίως εξαιτίας της χαλάρωσης των αγωνιστικών δεσμών της δημοτικής μας παράταξης με τις λαϊκές μάζες, επηρέασαν το μέγεθος του εκλογικού μας αποτελέσματος.
Στις δύσκολες τούτες μέρες του λαού μας, για τη ΔΡΑΣΥ καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό το πολιτικό της καθήκον να αναβαθμίσει τις ιδεολογικές και αγωνιστικές της επιλογές,  ώστε να εξελίσσεται δημιουργικά η διεργασία ενωτικής  συμπόρευσης των δυνάμεων της ρήξης και της ανατροπής, προοπτική που εκτός από ιστορική αναγκαιότητα αποτελεί και απαίτηση του σκληρά δοκιμαζόμενου και εκμεταλλευόμενου εργαζόμενου λαού.


Δ.Ρ.Α.ΣΥ.
20/05/14