Σάββατο 17 Μαΐου 2014




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 17-05-2014
Ο λαός δεν θα λυγίσει μπροστά στην αντιδημοκρατική εκτροπή.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού που συντονίζεται από κινήσεις πολιτών, εργαζόμενους της Ε.Υ.Α.Θ. και από 11 Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών στους δημάρχους της περιοχής καθώς και στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι αρμόδιες αρχές καλούνται να παρέμβουν προκειμένου να "εξακριβώσουν όλες τις αξιόποινες πράξεις", ενώ την ίδια στιγμή ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητά από την αστυνομία να συλλάβει τους εθελοντές του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, σε περίπτωση που στήσουν κάλπες για το δημοψήφισμα!
Εν μέσω πανικού - όπως στην περίπτωση της απαγόρευσης μετάδοσης των σποτ του Συλλόγου Φαρμακοποιών - η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της καταστολής, το μόνο δρόμο που της έχει απομείνει. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προσπάθεια φίμωσης των λαών μέσω του χτυπήματος των λαϊκών κινητοποιήσεων, της αποτροπής των δημοψηφισμάτων, των εκβιασμών με επίκεντρο το ευρώ, της ξετσίπωτης πριμοδότησης του φασισμού, αποδεικνύει πως κυβερνήσεις και Ε.Ε. δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε απροκάλυπτη αντιδημοκρατική εκτροπή προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Δ.Ρ.Α.ΣΥ.
Η υπεράσπιση όμως των κοινωνικών αγαθών, του μεροκάματου, της ίδιας της ζωής, δεν είναι «αξιόποινες πράξεις» αλλά δικαίωμα και καθήκον των εργαζομένων, της νεολαίας και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη. Όπως διαμηνύουν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, το αυριανό δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά και θα αποτελέσει ηχηρό ράπισμα σε όσους επιβουλεύονται το νερό, τη γη, το μέλλον και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν!