Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 14-05-2014
Βαριές οι ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών για τα προβλήματα των κατοίκων στα Καρδαμίτσια.
Κλιμάκιο της ΔΡΑΣΥ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη επισκέφτηκε τα Καρδαμίτσια όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων Καρδαμιτσίων-Άμμου και Ολυμπιάδας καθώς και με κατοίκους της περιοχής.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής που στερείται ακόμη και στοιχειωδών αναγκαίων υποδομών και αναδείχθηκαν οι βαριές ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών των κ. Ν. Γκόντα και Φ. Φίλιου - Θ. Μπέγκα. Η συζήτηση κατέδειξε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης ενός ισχυρού και ανυποχώρητου λαϊκού μετώπου διεκδίκησης λύσεων των οξύτατων αυτών προβλημάτων. Η ΔΡΑΣΥ δήλωσε την αγωνιστική της συστράτευση στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και υιοθέτησε πλήρως το διεκδικητικό υπόμνημα που συνυπογράφουν οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.
- Ακολούθεί το υπόμνημα των δύο συλλόγων -

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
1. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων- Άμμου και
2. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιάδας
Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου και την επίσκεψη σας στα Καρδαμίτσια, θεωρούμε υποχρέωση μας να σας εκθέσουμε τα προβλήματα της περιοχής, που όπως γνωρίζετε, έχουν τη βάση τους στην εκρηκτική και άναρχη οικιστική ανάπτυξη της. Ανάπτυξη που έγινε κυρίως τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, χωρίς τις στοιχειώδεις αναγκαίες υποδομές ενός σύγχρονου οικισμού.
Είναι γεγονός, ότι χρόνια τώρα διεκδικούμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Χρόνια τώρα ενημερώνουμε για την οξύτητα και τον δραματικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά οξύνονται ακόμη περισσότερο .
Η εφαρμογή του σχεδίου καρκινοβατεί, παρ’ότι οι κάτοικοι έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά για εισφορά σε χρήμα, προσκυρώσεις κ.λ.π.
Οι δρόμοι προβληματικοί και αδιάνοιχτοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας όπως η Χαράλαμπου Θώμου και η Φιλικής εταιρίας.
Η αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων ανύπαρκτη.
Ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός στα σπάργανα.
Κανένας χώρος άθλησης για τα παιδιά και την νεολαία.
Ο μοναδικός κοινόχρηστος Δημοτικός χώρος μπροστά στο Δημοτικό σχολείο σε μόνιμη εγκατάλειψη.
Και παρ’ όλη αυτή την κατάσταση οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή είναι στα ύψη. Αποκορύφωμα η περίπτωση της Ολυμπιάδας (1200 ευρώ το τ.μ.) με αποτέλεσμα την οικονομική μας επιβάρυνση σε διάφορους τομείς (χαράτσια, ρυθμίσεις δανείων κ.λ.π)
Εμείς για μια ακόμα φορά, σας καλούμε όλους, όσοι φιλοδοξείτε να ασχοληθείτε με τον Δήμο, να εντάξετε στο πρόγραμμα και στους σχεδιασμούς σας την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.
ΖΗΤΟΥΜΕ
-Να προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου και συνεπώς η διάνοιξη των δρόμων.
-Να προχωρήσει η μελέτη και εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων.
-Να αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης της Ολυμπιάδας .
-Να διεκδικήσετε από την κεντρική διοίκηση την μείωση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή, ιδιαίτερα του οικισμού της Ολυμπιάδας.
-Να ασφαλτοστρωθούν οι βασικοί διανοιγμένοι δρόμοι.
-Να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού όχι μόνο μέσα στους οικισμούς αλλά και στον εθνικό δρόμο Ηγουμενίτσας και στη Βλαχόστρατα όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι πολύ επικίνδυνη.
-Να διαμορφωθεί και αξιοποιηθεί ο χώρος μπροστά στο Δημοτικό σχολείο.(Μπορεί να γίνει με ελάχιστα χρήματα με τα τεχνικά μέσα του Δήμου).
-Να καθαριστεί ο χώρος του πρώην Νομαρχιακού Ταμείου για να αξιοποιηθεί ανάλογα.
-Να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της άθλησης με ανάλογες εγκαταστάσεις και την αξιοποίηση του εδώ και χρόνια διαμορφωμένου χώρου για τον οποίο έχουν διατεθεί ήδη πολλά χρήματα.
-Να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
-Να διεκδικήσετε μαζί μας από το Αστικό ΚΤΕΛ την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας τουλάχιστον ως την είσοδο της Ολυμπιάδας.
-Να δημιουργηθεί ΚΑΠΗ στα Καρδαμίτσια.
-Να δημιουργηθεί Πολιτιστικό κέντρο.
Γνωρίζουμε ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων χρειάζεται σοβαρό και σε βάθος χρόνου σχεδιασμό. Όχι περιστασιακή, αποσπασματική και χωρίς μελέτη διαχείριση. Προπαντός χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση. Και σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς σε μια τέτοια κατεύθυνση θα διεκδικούμε τη λύση τους.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι                              Οι Γραμματείς
                                          Πηνελόπη Κοτζαμάνη                     Βάνα  Ντάικου

                                          Αγγελική   Ερμογένη                    Γεώργιος Γεωργίου