Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // 08-05-2014
Επίσκεψη της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. στην ΔΟΥ Ιωαννίνων.
Τις υπηρεσίες της εφορίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί. κλιμάκιο της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη και τα μέλη του σχήματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της δουλειάς τους. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι εμφανής, καθώς η συνεχώς μεταβαλλόμενη τα τελευταία χρόνια φορολογική νομοθεσία και η κατάργηση των ΔΟΥ της επαρχίας, έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του φόρτου εργασίας. Δεν θα πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε πως σε έκτακτες περιπτώσεις - όπως π.χ. κατά την εκλογική περίοδο που διανύουμε - οι υπάλληλοι εργάζονται ακόμη και Σαββατοκύριακα για να καλύψουν τις ανάγκες που παρουσιάζονται.  
Οι υπηρεσίες της εφορίας σχεδόν καθημερινά γίνονται τόπος έντονων διαμαρτυριών και αποδέκτες της αγανάκτησης μπροστά στα δυσβάστακτα και ανάλγητα φορολογικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ είναι προβληματισμένοι, καθώς υφίστανται άδικα την οργή των πολιτών, αφού δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για όσα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν. Τονίζουν μάλιστα πως η ίδια πολιτική πλήττει σκληρά και τους υπαλλήλους των εφοριών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα - μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους - έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών.
Απέναντι στη συνειδητή τακτική των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ του συστήματος που επιχειρούν να στρέψουν τον ένα κλάδο ενάντια στον άλλο, η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί, ενωτικοί και νικηφόροι αγώνες ενάντια στην πολιτική που παίρνει το βιος των φτωχών για να το δώσει στους πλούσιους. Ενάντια σε ένα κράτος - κεντρικό και τοπικό - που αντί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη φορολογία για τη λειτουργία των σχολείων, των νοσοκομείων και των άλλων κοινωνικών υποδομών, χαρίζει το μόχθο του λαού στις τράπεζες, τους εργολάβους, τους εφοπλιστές και τους κάθε λογής τοκογλύφους.